• Úspech v Slovenčinárskom kahoote
          • Úspech v Slovenčinárskom kahoote

          • Dňa 18.mája 2023 sa naša škola zapojila do pilotnej verzie celoslovenskej súťaže s názvom: "Slovenčinársky kahoot".

            Súťažné družstvo pod názvom "Búranský tím" obsadilo 2.miesto.  Tím si formou kvízových otázok preveril vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry. "Zmerali si svoje sily" s inými školami z rôznych kútov Slovenska. Celkovo sa zapojilo 27 škôl. 

            Súťažné družstvo s názvom "Búranský tím" tvorili zástupcovia jednotlivých ročníkov:

            za 5.ročník: Jakub Keveš

            za 6.ročník: Filip Keveš

            za 7.ročník: Sofia Vajdová

            za 8.ročník: Tamara Biksadská

            za 9.ročník: Dominik Šebesta

            Blahoželáme nášmu súťažnému tímu za 2.miesto v tejto vedomostnej súťaži! Ďakujeme im za peknú reprezentáciu našej školy v celoslovenskom kole. 

        • Výlet 5.A, 5.B
          • Výlet 5.A, 5.B

          • Dňa 29.mája 2023 sa triedy 5.A a 5.B zúčastnili školského výletu. Triedy navštívili Ekopark Piešťany. Žiaci výlet veľmi chválili, videli nádherný park s úžasnými zvieratami. Mnohých sa mohli i osobne dotknúť, pohladiť ich a nakŕmiť ich, o čom svedčia i priložené fotografie. Pochutili si i na vynikajúcom obede a stihli sa vyšantiť na "opičej dráhe". Výlet sa vydaril, páčil sa všetkým. 

            Odporúčame i druhým triedam navštíviť tento ekopark. Určite nebudete banovať. Nakoniec odídete len s nádhernými zážitkami, tak ako aj my. 

        • Pozdrav zo Školy v prírode - 1.deň
          • Pozdrav zo Školy v prírode - 1.deň

          • Žiaci 4.A triedy si od 29.5. - 2.6. užívajú pobyt v prírode v krásnom areáli rekreačného strediska Prašník- Dúbrava. Za krátky čas stihli navštíviť Mohylu M.R.Štefánika, Park miniatúr Podolie a zahájili plavecký výcvik. Učenie prebieha hravou formou a pri súťažiach si užijú veľa zábavy. K dobrej nálade prispieva i krásne slnečné počasie a výborná strava. Veríme, že aj ďalšie dni budú plné smiechu a neopakovateľných zážitkov.

        • Cykloturistika
          • Cykloturistika

          • V sobotu 27.mája 2023 sa uskutočnil cyklovýlet v rámci turistického krúžku. Absolvovali trasu cez Senicu - na Kunovskú priehradu, kde sa občerstvili v bufete langošom a zmrzlinou. Počas celej cyklotúry ich sprevádzalo krásne slnečné počasie.

             

        • Úspech v súťaži Mladý záhradkár
          • Úspech v súťaži Mladý záhradkár

          • Vedeli by ste rozoznať vňať petržlenu od  koriandra? Poznáte ako vyzerá rastlina sóje, bôbu alebo divozelu? 

            Tieto úlohy hravo zvládli naši žiaci, ktorí sa dňa 23.5.2023 zúčastnili okresného kola súťaže Mladý záhradkár v Senici.  V prvej časti súťaže písali teoretický test z botaniky, ovocinárstva, zeleninárstva, kvetinárstva a ekológie a v praktickej časti určovali názvy 35 vzoriek vetvičiek ovocných stromov, zeleniny, liečivých rastlín, kvetov a ovocia.

            Naši ,,záhradkári“ sa na túto súťaž zodpovedne pripravovali dva mesiace a veľmi nás teší, že sa im v súťaži darilo a získali až 5 ocenení:

            I. Kategória:

            1. miesto – Naďa Patvarická zo 6.A

            3. miesto – Samuel Burian zo 6.A

            II. Kategória:

            1. miesto – Danka Wolfová z 8.A

            2. miesto – Sofia Fíbyová zo 7.B

            3. miesto – Kristína Vavrová z 8. A

            Čestné uznanie za účasťFilip Keveš zo 6.A

             

            Žiaci získali krásne diplomy a vecné ceny a všetci ocenení postupujú do celoslovenského kola.  K úspechu im blahoželáme a všetkým ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy.

             

            Zároveň ďakujeme Slovenského zväzu záhradkárov OV, o.j.z. Senica za pozvanie na súťaž, zabezpečenie občerstvenia a úhradu cestovného. Veľké poďakovanie taktiež patrí SZZ ZO, o.j.z. v Borskom Mikuláši za pomoc pri príprave na súťaž a finančný príspevok na potlač tričiek.

             

            Mgr. Andrea Drinková

        • Hokejoví fanúšikovia
          • Hokejoví fanúšikovia

          • V týchto dňoch celé Slovensko žilo hokejom. Táto významná športová udalosť sa preniesla aj za brány našej školy. Chlapci i dievčatá prišli vo fanúšikovskom oblečení. Nechýbali hokejové dresy, čiapky, šály, vlajky či namaľované tváre. 

            V utorok 23.mája 2023 sme sa stretli na II.stupni a spoločne sme sledovali zápas našich hokejistov s Nórskom. Fandili sme, držali palce a celou školou sa nieslo huráááá, góóól !!!!

            Vyhlásili sme tipovaciu súťaž, ako dopadne daný zápas. Tipovalo 194 fanúšikov našich hokejistov a hokeja vôbec. Spomedzi všetkých bol správny tip 2 dievčat - Nely Kubincovej a Olívie Meszárosovej

            Šport má dôležité miesto v našom živote. Výchova mladej generácie k športu je dôležitá a veľmi potrebná.  Fandili sme Slovensku, fandili sme našim chlapcom. Za reprezentáciu a snahu im ďakujeme.

             

        • Behaj, lebo môžeš!
          • Behaj, lebo môžeš!

          • Vážení rodičia, chceme Vás osloviť so žiadosťou o pomoc. Vedenie Špeciálnej ZŠ v Šaštíne-Strážach prišlo pozvať našich žiakov na svoje podujatie: "Behaj, lebo môžeš!",ktoré sa uskutoční v sobotu 3.júna 2023 v RO Gazárka Šaštín- Stráže.

            Podujatie má charitatívny charakter a jeho cieľom je pomôcť trom ich žiakom, ktorí nemali to šťastie narodiť sa zdraví. Vstupenkou na podujatie, ktorú si Vaše deti môžu kúpiť u triedneho učiteľa, prispejú týmto deťom ku skvalitneniu ich náročného života. Minimálna hodnota vstupenky, ktorou je pekný prívesok na krk, je 2€. Budeme však radi, ak budete môcť prispieť aj vyššou sumou. Príďte sa so svojimi deťmi zabaviť a zároveň prispejete na dobrú vec. Ak nemáte možnosť zúčastniť sa podujatia, budeme radi, ak si vstupenku i tak Vaše deti kúpia.

            Pomôžu svojim chorým rovesníkom a zároveň im zostane pekný darček. Spolupatričnosť je veľmi dôležitá, i takýmto spôsobom spoločne k nej naše deti vedieme. Ďakujeme.

        • Úspechy v okresnom kole Pytagoriády
          • Úspechy v okresnom kole Pytagoriády

          • Dňa 20. a 21. marca 2023 sa uskutočnilo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. Zúčastnili sa ho prví dvaja úspešní riešitelia školského kola. 

            Umiestnili sa nasledovne: 

            Kategória P3

            Barbora Vavrová  3.B  -  3. miesto

            Martin Šajdík 3.A  – úspešný riešiteľ

            Kategória P4

            Tibor Čavojský 4.A – riešiteľ

            Markus Marek  4.A - riešiteľ

            Kategória P5

            Šimon Sekáč  5.B  – riešiteľ

            Laura Wolfová 5.B - riešiteľ

            Kategória P6

            Samuel Sekáč 6.A – riešiteľ

            Kategória P7

            Eduard  Biksadský  7.A – riešiteľ

            Kategória P8

            Michaela Orgoňová  8.A - 1. miesto

            Radovan Kudri 8.A – úspešný riešiteľ

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a gratulujeme im k získaným oceneniam. 

            Poďakovanie patrí všetkým učiteľom, ktorí pripravovali žiakov na súťaž. 

        • Okresná súťaž v speve ľudových piesní
          • Okresná súťaž v speve ľudových piesní

          • Dňa 16.mája 2023 sa uskutočnil 31.ročník okresnej súťaže v speve ľudových piesní. Zúčastnilo sa 22 spevákov z 13-tich ZŠ a ZUŠ. Súťaž svojou prítomnosťou ozdobil zakladateľ a tvorca tejto súťaže na Slovensku, jej dlhoročný výkonný riaditeľ PhDr. Peter Štilicha. 

            Ľudová pesnička, ktorá sa dedí z generácie na generáciu, bude mať svojich pokračovateľov. Našu školu reprezentovali 2 žiačky, a to Kamila Kovaničová z 9.A a Diana Rudavská z 3.B.

            V I.kategórii sa umiestnila Diana Rudavská na 3.mieste

            V III. kategórii si 2.miesto vyspievala Kamila Kovaničová

            Súťaž v Trnavskom kraji zastrešuje Regionálny úrad školskej správy Trnava a celú súťaž organizovalo CVČ Senica. Žiačky do súťaže pripravila p.uč. Mgr. Anna Fodorová. Srdečne blahoželáme a ďakujeme našim žiačkam za úspešné reprezentovanie. Taktiež ďakujeme pani Rudavskej za odvoz a dovoz žiačok na súťaž. 

        • Záhorácka olympiáda
          • Záhorácka olympiáda

          • Dňa 16.mája 2023 sa v Gbeloch opäť rozhorel olympijský oheň. Základná škola s materskou školou Gbely privítala najlepších atlétov zo škôl v regióne na 14.ročníku Záhoráckej olympiády.

            Našu školu reprezentovali: Michaela Orgoňová, Lea Sláviková, Adriana Gazárková, Ján Pašmík, Agáta Cintulová, Filip Fila, Peter Samek a Lukáš Exner. 

            Aj keď bolo nie príliš priaznivé počasie, ale našich atlétov to neodradilo a získali krásne umiestnenia:

            Michaela Orgoňová - 800m - 1.miesto

            Lea Sláviková - 300m - 1.miesto

            Adriana Gazárková - 300m - 3.miesto

            Ján Pašmík - vrh guľou - 2.miesto

            Agáta Cintulová - vrh guľou - 2.miesto

            Žiakom blahoželáme, ďakujeme za peknú reprezentáciu a prajeme im veľa úspechov aj v budúcnosti.

             

        • Hlasovanie o výlet do Family parku
          • Hlasovanie o výlet do Family parku

          • Poprosíme o hlas pre triedu 8.A "Búranskí ôsmaci", ktorí sa zapojili o výlet do rakúskeho Family parku.

            Na stránke https://www.cistebrehy.sk/ kliknIte na Hlasuj, vyberte našu triedu, zadajte emailovú adresu a v emaile potvrďte hlas. ĎAKUJEME ZA VÁŠ HLAS A ZA ZDIEĽANIE!

             

            Dňa 5.mája 2023 žiaci 8.A svojou prácou a snahou prispeli k čistejším brehom a zahryzli sa do výzvy o vyčistenie Ságelského potoka. Zapojili sa tým do súťaže o koncoročný školský výlet do Family Parku v Rakúsku.  Vyzberali naokolo vrece odpadu (plastové fľaše, papiere, sklo a iný odpad) a sprejazdnili upchatý potok od dreva konárov, ktorý zle odtekal.  Ságelský potok sa nachádza pri Ságelskej studničke, ktorú rád navštevoval náš rodák Ján Hollý, podľa ktorého je pomenovaná aj naša základná škola.

            Veríme, že aj takouto "troškou" sme pomohli prírode a budeme si držať palce v hlasovaní o koncoročný školský výlet. 

        • Výlet 1.A, 1.B
          • Výlet 1.A, 1.B

          • Dňa 10.mája 2023 žiaci 1.A a 1.B absolvovali školský výlet EKOPARK Piešťany. Deti sa na výlet veľmi tešili. V krásnom prostredí získali veľa zaujímavých informácii o živote zvierat z rôznych častí sveta, ktoré im odborne podali veľmi sčítané mladé dievčatá. Vedeli odpovedať aj na náročnejšie otázky o zvieratách, napr. prečo má zebra biele pásiky a iné. Niektoré zvieratá nakŕmili, niektoré si pohladili.

            Po absolvovaní prehliadky čakalo na deti detské ihrisko plné veľmi zaujímavých preliezačiek, skákačiek, domčekov a rôznych atrakcií. Výlet sa deťom tak páčil, že predpokladaný návrat domov sa nám o hodinu a pol predĺžil.

        • Matematická olympiáda
          • Matematická olympiáda

          • Dňa 12. apríla 2023 na okresnom kole Matematickej olympiády v kategórii Z8 nás reprezentovala žiačka Michaela Orgoňová z 8.A triedy.

            Michaela Orgoňová sa umiestnila na 1. mieste v tohtoročnej silnej konkurencii s plným počtom bodov.

            Žiačke srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

        • Majstrovstvá okresu v školskej atletike
          • Majstrovstvá okresu v školskej atletike

          • Dňa 10.mája 2023 sa žiaci II.stupňa zúčastnili Majstrovstiev okresu v školskej atletike v Senici

            Chlapci a  dievčatá súťažili v atletických disciplínach 60m, 300m, 800m, skok do diaľky, vrh guľou.

            Naše umiestnenia sú nasledovné:

            4.miesto: Ján Pašmík - vrh guľou 

            3.miesto: Agáta Cintulová - vrh guľou

            3.miesto: Adriana Gazárková - 800m

            1.miesto: Michaela Orgoňová - 800m

             

            Žiačka Michaela Orgoňová postupuje do Trnavy na krajské kolo, kde jej budeme držať palce!

            Všetkým žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a želáme veľa športových úspechov.