• Večerné pozorovanie nočnej oblohy
          • Večerné pozorovanie nočnej oblohy

          • 11.mája 2022 boli žiaci štvrtého ročníka v škole aj neskoro večer, a nie náhodou. Do našej školy zavítal pán RNDr. Svetozár Štefeček, aby žiakom 4.A a 4.B triedy rozšíril poznatky z predmetu prírodoveda o téme VESMÍR.

            Najprv pomocou špeciálneho programu prenikli do tajov orientácie na oblohe, zákonitostí priebehu zmien dňa a noci či špecifických pohybov telies na rôznych miestach zemského povrchu.

            Potom, keď už bola vonku úplná tma, mali možnosť pozorovať ďalekohľadom objekty nočnej oblohy. Každý zvedavec si mohol cez hľadáčik pozrieť unikátne zábery MESIACA na nočnej oblohe.

            Večerný program a pozorovanie nočnej oblohy si všetci žiaci veľmi užili.

          • Spomienkové stretnutie

          • V utorok 10.mája 2022 si žiaci 9.ročníka prostredníctvom spomienkového stretnutia a pietneho aktu kladenia vencov pripomenuli v poradí už 77.výročie oslobodenia mesta od fašizmu. Pietneho aktu sa zúčastnili okrem našich žiakov starosta obce p.Róbert Macek a p.Oľga Cintulová. Všetci prítomní jednoznačne odsúdili vojny a ich následky pre ľudí, vyzdvihli hrdinské činy padlých vojakov za oslobodenie obce a vyslovili veľké želanie žiť v mieri. 

          • Škola v prírode

          • V termíne od 16. do 20.mája 2022 sa žiaci štvrtého ročníka zúčastnia pobytu v škole v prírode v Demänovej, v penzióne Alžbeta.

            Súčasťou rekreačno-vzdelávacieho pobytu bude i plavecký výcvik. Dúfame, že sa naši žiaci naučia plávať, alebo zdokonalia v tejto zručnosti, naučia niečo nové o tomto regióne, najmä o Národnom parku Nízke Tatry, oddýchnu si od každodenných povinností, nájdu si nových kamarátov a pretože súčasťou pobytu sú i športové aktivity, súťaže a výlety do NAPANT, aj zlepšia svoju fyzickú kondíciu a utužia svoje zdravie.

            Všetci sa už na školu v prírode veľmi tešíme. Pedagogický dozor budú vykonávať pani učiteľky Mgr.Tomašovičová a Mgr.Žáčiková. 

          • Nový živý plot

          • Školský areál bude zelenší a krajší vďaka schváleniu žiadosti o grant  Nadácie BVS – ,,Zelený región“ vo výške 500,- €.   

            Cieľom projektu je zvýšiť množstvo zelených plôch v areáli školy, konkrétne vysadiť nový živý plot medzi I. a II. pavilónom v celkovej dĺžke 18m. Živý plot z vavrínovca oddelí rušný chodník od trávnatej plochy, kde bude vybudovaná oddychová zóna so sedením a otvorenou učebňou.

            Odbornú pomoc pri podávaní žiadosti poskytla záhradná architektka Ing. Adriána Francová, za čo jej patrí veľké poďakovanie.

          • Divadielko Janka a Danka

          • V stredu 4.5.2022 sa naši žiaci I.stupňa zúčastnili divadelného predstavenia „Janka a Danka“. Divadlo zahrali dve  divadelníčky zo Spišskej Novej Vsi z Divadla na Predmestí.

            Príbeh o dvojčatkách, ktoré sú navlas rovnaké. Janka keď sa pozrie do zrkadla, nie je si istá či vidí seba, alebo sestru Danku. A keď sa pozrie Danka do zrkadla, nevie naisto či vidí sestru, alebo seba. Aby sa o sebe presvedčili, často sa škriepia. Ale to len keď ide o vedľajšie veci. Na hlavných veciach sa vždy zhodnú.

            Rozprávka bola plná veselých pesničiek, na ktoré si naše deti spolu s Jankou a Dankou zaspievali a zatancovali. Deťom sa divadielko veľmi páčilo, celý čas sa smiali, tlieskali, zabávali.

            Ďakujeme Janke a Danke za návštevu 

        • Úspech v regionálnej súťaži ,,Vesmír očami detí“
          • Úspech v regionálnej súťaži ,,Vesmír očami detí“

          • Okrem úspechov vo vedomostných a recitačných súťažiach sa našim žiakom darí i vo výtvarnej oblasti.

            Do celoslovenského kola výtvarnej súťaže ,,Vesmír očami detí“ postúpili práce Davida Filípka zo 4.BMichaely Orgoňovej zo 7.A.

            Naši výtvarníci sa prebojovali z regionálneho kola spomedzi  462  súťažiacich a postúpili do Slovenskej ústrednej  hvezdárne v Hurbanove. David zaujal odbornú  porotu svojím ,,Legovesmírom“ a Miška vo svojej práci znázornila ,,Zrod vesmíru“.

            Víťazi si svoje ocenenie prevzali na slávnostnej vernisáži v 11.4.2022 v ZOS v Senici. My im k ich oceneniu taktiež blahoželáme a držíme palce v celoslovenskom kole!

            Táto súťaž je u našich žiakov veľmi obľúbená, o čom svedčí množstvo zúčastnených žiakov:

            Dominika Fíbyová z 1.A, Stanko Prstek z 1.A, Michaela Ročáková z 1.A, Sofia Šedivá z 1.B, Bianca Bernáthová z 1.B, Ema Cigánková z 1.B, Samuel Drinka z 1.B, Laura Kopiarová z 1.B, Laura Smíkalová z 2.A, Sofia Krutá z 2.A, Klára Štefková z 2.A, Patrik Wallner z 2.A, Martin Šajdík z 2.A, Martin Beňa z 2.A,  Katka Kováriková z 2.A,  Simona Sovová z 2.A, Kristína Černá z 2.A, Lucia Tománková z 3.A, Vanesa Chodúrová z 3.A,  Tamara Šedivá zo 4.A, Pavol Cintula zo 4.A, Radka Pittich zo 4.B, Dominik Trávnik zo 4.B, Nikola Pukančíková zo 4.B, Šimon Sekáč zo 4.B, Elizabeth Rudavská zo 4.B, Natália Sofková zo 4.A,  Naďa Patvarická z 5.A, Sofia Fíbyová zo 6.B, Sebastián Šarközy zo 6.B, Šimon Krchňavý zo 6.B, Matúš Sekáč zo 7.A, Sára Valúšková zo 7.A, Kamila Kovaničová z 8.A, Ján Gora z 8.A, Sára Zavilinská z 8. B, Klára Ruchovanská z 8.B, Diana Rudavská,  Laura Podaná, Zoe Burjancová a Olívia Mészárosová z ŠKD I., Veronika Marková, Liana Kováriková z ŠKD II., Viktória Klamíkovíá, Vojtech Křížek, Lukáš Miča, Samuel Balík, Eduard Cíbik z ŠKD IV.

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a tešíme sa na ďalšie výtvarné súťaže.