• Výlet 2.A a 2.B
          • Výlet 2.A a 2.B

          • 7.júna 2023 vycestovali žiaci 2.A a 2.B na školský výlet do Smoleníc, kde ich už čakal ujo včelár zo spoločnosti Včelovina. Pre žiakov mal pripravený krásný a náučný výklad o živote včiel, výrobe medu, produktov včiel, ale aj o raste a význame kvetov a stromov. Popri exkurzii si druháčikovia pochutnávali na troch druhoch medíkov.

            V druhej časti exkurzie čakali žiakov tvorivé dielne, kde si každý vyrobil svoju vlastnú sviečku zo včelieho vosku. Keďže počasie nám od rána neprialo a pršalo po celý čas, upustili sme od vychádzky po náučnon chodníku Molpír a presunuli sme sa na Kunovskú priehradu, kde sa deti vyšantili na lanovej dráhe.

            Veríme,že sa druháčikom ich výlet páčil a budú mať naň krásne a úsmevné spomienky

        • Škola v prírode Prašník-Dúbrava
          • Škola v prírode Prašník-Dúbrava

          • V dňoch od 29.5. do 2.6.2023 sa dvadsaťtri žiakov zo 4. A triedy zúčastnilo Školy v prírode v rekreačnom stredisku Prašník-Dúbrava. Pani učiteľky Mgr. Kristína Černochová a Mgr. Andrea Drinková pripravili deťom množstvo aktivít, pri ktorých sa hrali, zabávali, ale i učili uprostred krásnej prírody.

            1. DEŇ týždenného pobytu žiaci začali výletom na Mohylu M. R. Štefánika v Brezovej pod Bradlom, prezreli si pamätník a uctili si pamiatku nášho významného štátnika. Ich cesta pokračovala do Parku miniatúr v Podolí, kde ich zaujalo takmer 90 modelov slovenských hradov, zámkov, kaplniek a kostolov v mierke 1:50. Po príchode do areálu Školy v prírode v Prašníku-Dúbrave ich už čakal chutný obed a pripravené izby v samostatnej budove, kde bývali počas celého pobytu. V tento deň zahájili i prvý plavecký výcvik pod vedením skúseného pána inštruktora, ktorý ich rozdelil do troch družstiev podľa zdatnosti. Po večeri prebehlo bodovanie čistoty izieb a všetci si zapísali prvé dojmy do svojho denníčka, vyrobili si vlastný totem a hrali rôzne zábavné hry.

            2. DEŇ po budíčku a rannej hygiene sa všetky deti rozhýbali na každodennej rozcvičke. Po raňajkách trávili celé doobedie na lúke, súťažili v družstvách a riešili rôzne slovné rébusy a matematické úlohy. V tento deň už plavecký výcvik pokračoval ponáraním a dýchaním do vody, vznášaním a splývaním na hladine a u zručnejších samostatným plávaním bez pomoci. Po večeri  všetci športovali a hrali loptové hry.

            3. DEŇ po plaveckom výcviku a výbornom obede sa všetci vybrali na turistickú vychádzku na Malú Pec. Turistický chodník k tejto pieskovcovej skalnej bráne viedol cez hustý les a žiaci mohli obdivovať vysokánske buky, ale i vystrašeného slepúcha. Mierne náročnú ,,túru“ deti hravo zvládli a po večeri ich čakala super opekačka na otvorenom ohni. Svoje dojmy si zapísali nielen do denníčka, ale i na pohľadnice, ktoré poslali domov rodičom a NAŠEJ MILEJ ŠKOLE.

            4. DEŇ sa niesol v tvorivom duchu, žiaci si z nazbieraných prírodnín vytvorili jednoduché venčeky, zdobili drevené podšálky a určovali stopy lesných zvierat a vtákov. Po obede spoločne oslávili MDD – v horúcom počasí ich potešil nanuk od pani učiteliek. Na poslednom plaveckom výcviku pán inštruktor zhodnotil ich plavecké výkony a udelil im diplomy v kategóriách: Delfín, Kapor a Žabka. Celý pobyt bol vyhodnotený na záverečnej párty, kde deti dostali nielen pamätné listy a diplomy za zvládnutie plaveckého výcviku, ale i ,,ocenenia“ v kategóriách: Superkamarát/ka, Najšikovník/čka, Najtanečník/čka, Najhladoš/ka, Najspachtoš/ka, Najšportovec/kyňa a pod. V čistote izieb sa s rovnakým počtom bodov na prvom mieste umiestnili až 3 izby. Párty pokračovala kultúrnym programom, každá izba si pre ostatných pripravila veselé pesničky, scénky alebo tanček a zábava pokračovala rozlúčkovou diskotékou.

            5. DEŇ sa nikto neponáhľal domov, žiaci na spiatočnej ceste absolvovali ešte dva výlety. V doobedňajších hodinách si v Piešťanoch prezreli veľmi zaujímavú expozíciu Balneologického múzea, prešli sa po Kolonádovom moste a Kúpeľnom ostrove. Obed mali pripravený v Eko Parku Piešťany, parkom ich sprevádzala sprievodkyňa a mohli vstúpiť do voliér s papagájmi, netopiermi alebo lamami. Naši žiaci mali veľké šťastie, pretože ako prví návštevníci tejto ZOO uvideli nových tučniakov vo voľnom výbehu.

            Návrat domov bol až vo večerných hodinách a po týždňovom odlúčení sa už všetci tešili na rodičov, starých rodičov a súrodencov.

            Dúfame, že sa našim štvrtákom v Škole v prírode páčilo a dozvedeli sa veľa nového o rastlinách, stromoch a zvieratách. Počas piatich dní sa navzájom viac spoznali a naučili sa byť viac samostatní a nespoliehať sa len na rodičov. Celý pobyt deťom spríjemnilo krásne slnečné počasie, výborná strava a milý a ústretový personál rekreačného strediska Prašník-Dúbrava a cestovnej kancelárie VIDA s.r.o.

            Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí darovali sladkosti a kancelárske potreby a akoukoľvek formou prispeli k zakúpeniu občerstvenia a darčekov pre deti. Zároveň ďakujeme pani Mgr. Márii Šajdíkovej – Lekáreň M-pharm s.r.o. za poskytnutie lekárničky prvej pomoci.

             

        • Výlet 3.A a 3.B
          • Výlet 3.A a 3.B

          • V utorok 6.júna 2023 boli tretiaci na školskom výlete. Prvá zastávka bola v Podolí v Parku miniatúr hradov a zámkov. Žiaci si s veľkým záujmom miniatúry prezerali, tešili sa, ak niektorý hrad spoznali z vlastnej skúsenosti. Mohli si o nich prečítať aj povesti a rôzne zaujímavosti. Doma určite budú ukazovať fotografie, ktoré tam nafotili. 

            Potom sme sa autobusom presunuli do neďalekých Čachtíc. Turistickou vychádzkou sme sa dostali na Čachtický hrad, kde nás už čakal fundovaný sprievodca. Oboznámil deti s históriou hradu aj jeho vtedajšími obyvateľmi. Našim deťom sa od neho ušla pochvala za poznatky, ktoré o tomto hrade mali.

            Deti odchádzali domov spokojné, vôbec na nich nebolo poznať, že prešli približne 6km túru. Už sa tešia na budúcoročný výlet.

        • Výlet 6.A a 6.B
          • Výlet 6.A a 6.B

          • V pondelok 5. júna 2023 boli žiaci 6.A a 6.B na školskom výlete. Navštívili Botanickú záhradu v Bratislave. Pozreli si vonkajšie záhrady, skalky aj tématické skleníky. Počas celej prehliadky sme mali odborný výklad. Žiaci sa dozvedeli odkiaľ dané rastliny pochádzajú, ako sa pestujú a na čo sa niektoré z nich využívajú. Mali sme možnosť vidieť kávovník, banánovník, céder, rôzne druhy sukulentov, dokonca i mäsožravé rastliny.

            Po prehliadke sa žiaci presunuli do ZOO. Navštívili zaujímavé expozície: výbeh pre vlky, výbeh pre pandy červené, výbeh pre nosorožce, zubra európskeho, jeleňa európskeho, muflóna lesného, diviaka lesného, šimpanzy učenlivé a obdivovali mláďatko orangutana sumatrianskeho.

            Domov odchádzali unavení, no plní dojmov a zážitkov.

        • Medzinárodný deň detí
          • Medzinárodný deň detí

          • Vidieť radosť v detských očiach je jeden z najkrajších darov, ktoré v živote môžeme dostať.

            Počas Dňa detí, ktorý sa tradične oslavuje 1.júna sme takúto radosť v očiach našich detí videli aj my. U nás sa konal v piatok 2.júna. 

            Deň detí slávnostne otvoril pán riaditeľ Ing. Miroslav Mihál, ktorý privítal deti a poprial im všetko najlepšie k ich sviatku. Deti čakal pestrý program, aby sme všetci spoločne oslávili tento ich pekný sviatok. Od rána bolo na školskom ihrisku živo a veselo, naši deviataci si spolu s pani učiteľkou pripravili zaujímavé zábavno-športové stanovištia, na ktorých deti plnili jednotlivé úlohy. Skákali vo vreci, zdolávali prekážkovú dráhu, vozili sa na fúrikoch, preťahovali sa lanom, hádzali do basketbalového koša, triafali futbalovou loptou na bránku, zahrali si i florbal a pod. Deťúrence bojovali, súťažili, bavili sa. Pre najmenších si deviatačky pripravili aj maľovanie na tvár. 

            Najväčšou popularitou boli opäť skákacie hrady a ródeo býk, kde sa mohli deti vyšantiť. Pre deti bolo zabezpečené občerstvenie v podobe párku v rožku a zdravej sušienky. Deti si pomaškrtili aj na popcorne, cukrovej vate a iných sladkých dobrotách. Pani Butašová pozvala celú našu školu na zmrzlinu. Ešte raz ďakujeme.

            Celý deň nám spríjemňovala hudba od našich školských Dj-ov a pravá diskotéka od DJ Pedra, za čo mu veľmi pekne ďakujeme.  Deti si aj s pani učiteľkami zatancovali a deviataci mladších žiakov perfektne roztancovali.

            Prišiel nás pozdraviť a pozrieť aj náš pán starosta Róbert Macek, ktorý pochválil našu peknú akciu zorganizovanú pre našich žiakov. 

            Počasie bolo úžasné, prialo takémuto sviatočnému dňu, a preto sme všetci skonštatovali, že Deň detí bol opäť určite VÝNIMOČNÝ!

        • Škola v prírode plná zážitkov
          • Škola v prírode plná zážitkov

          • Naši štvrtáci sa v rekreačnom stredisku Prašník-Dúbrava nenudia, užívajú si zábavné, športové, tvorivé, ale i vedomostné aktivity. V stredu absolvovali turistickú vychádzku na Malú Pec a večer si oddýchli pri super opekačke. V plaveckom výcviku robia veľké pokroky a celý pobyt sa im zatiaľ veľmi páči.